Nätverkstan Ekonomitjänst

Chock_liten


Ingen vet med säkerhet hur många kulturtidskrifter det finns i Sverige, men det lär ligga någonstans mellan 500 och 1 000. Spännvidden vad gäller form och innehåll är mellan dessa alldeles enorm!

Kulturtidskrifterna är viktiga då de berikar den kulturella mångfalden och ser till att fler obundna röster får möjlighet att komma till tals i det offentliga rummet. Men om man inte vill vara riktigt så högtravande kan man ju nöja sig med att konstatera att kulturtidskrifterna är viktiga för att fler får läsa om det de är intresserade av.


Detta är Kulturchock

Sedan 2005 driver Nätek projektet Kulturchock. Det syftar till att förbättra distribution och synlighet av landets kulturtidskrifter. För att fler ska få upptäcka mer!

Basen i detta arbete är kommissionssystemet, i vilket drygt 100 tidskrifter förmedlas till omkring 300 återförsäljare. (Det finns mer att läsa om detta under "Våra tjänster".) Förutom detta deltar Kulturchock vid olika evenemang, så som bokmässor och musikfestivaler, ordnar publika tillställningar på bibliotek med mera. Vi arrangerar även utbildnings- och diskussionsdagar för tidskriftsmakarna.

Verksamheten finansieras av Statens kulturråd.

Om du vill ha mer information om vad vi genomfört inom projektet, titta under "Evenemang" och "Övrig verksamhet" i menyn till vänster. På "Startsida" presenterar vi kontinuerligt aktuell verksamhet.

Vid synpunkter och frågor är du välkommen att kontakta oss:

tele: 031-743 99 05
mejl: ekonomitjanst@natverkstan.net